Sunday, 17 April 2011

CONTOHI PERPADUAN MELAYU & BUMIPUTERA SARAWAK

ORANG MELAYU & BUMIPUTERA DI SEMENANJUNG SERTA DI SABAH HARUS MENCONTOHI KEKUATAN SERTA PERPADUAN YANG DITUNJUKKAN OLEH ORANG MELAYU & BUMIPUTERA DI SARAWAK.

TREND PENGUNDIAN PRN SARAWAK YANG KE-10, 16 APRIL LEPAS MEMBUKTIKAN BAHAWA MAJORITI MASYARAKAT CINA TIDAK LAGI MENYOKONG BARISAN NASIONAL YANG DITERAJUI OLEH PARTI MELAYU & BUMIPUTERA.

DALAM TEMPOH PEMERINTAHAN BARISAN NASIONAL DI MALAYSIA UMUMNYA DAN DI SARAWAK KHASNYA, MASYARAKAT MANAKAH YANG MENDAPAT KEKAYAAN DAN KEUNTUNGAN? SUDAH TENTU MASYARAKAT CINA. TETAPI KETAMAKAN & API PERKAUMAN YANG DIBAWA OLEH DAP TELAH MENYERAP KE DALAM KEPALA HOTAK MEREKA SEOLAH-OLAH MALAYSIA DAN SARAWAK MEREKA BOLEH TAWAN SERTA SANGGUP MENIDAKKAN HAK PRIBUMI DI SINI.

KEPADA BARUA-BARUA YANG BERADA DALAM PAKATAN HAPRAK, KEMBALILAH KEPADA BARISAN NASIONAL, PARTI YANG MENJAGA KEPENTINGAN SEMUA KAUM HATTA KAUM CINA SEKALIPUN WALAUPUN MEREKA MENOLAK HAK KAUM MELAYU & BUMIPUTERA.

KEPADA KERAJAAN BARISAN NASIONAL DI MALAYSIA DAN SARAWAK, SUDAH SAMPAI MASANYA ANDA MEMBERI TUMPUAN UNTUK MENINGKATKAN EKONOMI MELAYU & BUMIPUTERA BERBANDING KAUM CINA YANG TELAH KAYA RAYA ITU. MEREKA ADALAH KAUM YANG TIDAK BERSYUKUR DAN TAMAK. BETIS YANG DIBERI PAHA YANG MEREKA MAHUKAN.

MESEJ YANG JELAS TELAH DIBERIKAN. JIKA TIDAK, BN AKAN BERKUBUR DALAM PRU KE-13.

TAHNIAH DAN SYABAS KEPADA MELAYU & BUMIPUTERA SARAWAK KERANA ANDA BERANI MENENTANG KAUM CINA YANG RASIS DAN INGIN MERAMPAS NEGERI SARAWAK DARIPADA MELAYU & BUMIPUTERA.

INGATLAH.. KITA HANYA TINGGAL KUASA, DARI SEGI EKONOMI KITA MASIH JAUH. JIKA KUASA INI PUN TERLEPAS, MAKA KITA AKAN MEREMPAT DI NEGARA SENDIRI SEPERTI RED INDIAN DI AMERIKA SYARIKAT.

BERSATULAH DEMI PERPADUAN SERTA KUASA YANG ADA KEPADA KITA SEMUA, INSYAALLAH.

No comments:

Post a Comment